Sportgoodsfonden er historien om, hvordan adidas kom til Danmark – og en historie om at begynde i det små og få erhvervsmæssig succes, som det skete for fondens stifter, Christian Helmer Jørgensen. Han havde en opvækst i trange kår i 1920’erne – og under 1930’ernes krise – og som del af politistyrken under besættelsen måtte han gennem et koncentrationslejrophold. Efter krigen formåede han at bygge en virksomhed op, der endte med at blive et dansk erhvervseventyr.

I 1981 stiftede Christian Helmer Jørgensen og hans ægtefælle Inge Jørgensen Sportgoodsfonden – og den bygger på en livsfilosofi, som tog ved lære af krigen i stedet for at fortsætte den. Den handler om at bygge broer, hvor de er blevet brændt ned, og om samarbejde og udveksling på tværs af grænser: Et demokratisk og fredeligt Europa.

Hvis der er noget, som står for at nedbryde grænser og for fred – og for at sætte sig et mål og ikke give op og yde sit bedste – så er det sporten. I sport bliver krig til en leg, og det gælder om at være med. Alle skal have lov og lejlighed til at bidrage med det bedste, de kan, uanset social baggrund og nationalitet.

Sportgoodsfonden støtter demokrati og kultur.