Sportgoodsfonden

- et godt mål for øje

Et par fodboldstøvler i miniature, som dinglede i chaufførens bakspejl, blev starten på et dansk erhvervseventyr. Christian Helmer Jørgensen var på vej gennem Østrig.

Opvæksten i beskedne kår i 1920’erne og under 1930’ernes krise og deportationen af politiet under besættelsen, hvor han måtte gennemleve et koncentrationslejrophold og oplevede redningsaktionen med De Hvide Busser. Det humanitære arbejde, fred og mellemfolkelig forståelse blev den eneste meningsfulde konklusion i bakspejlet, og da han spurgte til fodboldstøvlerne, fik han svaret, at det var ... adidas.

Det var en af de første virksomheder herhjemme, som blev bygget op i et dansk-tysk samarbejde efter krigen, og ånden lever videre i Sportgoodsfonden, som blev stiftet i 1981 af Christian Helmer Jørgensen og hans ægtefælle Inge Jørgensen.

To mennesker, som ikke fik deres succes forærende, men arbejdede hårdt for den – og ønskede at give deres idealer videre og støtte alle, som kan og vil og bidrager med deres bedste for at styrke udvekslingen på tværs af grænser og kulturer. Et demokratisk og fredeligt Europa.

Det multikulturelle samfund, demokrati og medborgerskab – uddannelse og integrationstiltag, kunst og humanitære organisationer: De Hvide Busser kører videre, og der er ingen, som skal holdes udenfor – uanset social baggrund og nationalitet. Det er Sportgoodsfondens grundlag – og grundlaget for de projekter, som vi støtter.

Download bøger om Christian Helmer Jørgensen

Luk

Loading

Thanks for your patient